Waarom krijg ik reclame te zien?

In ons land zijn er twee soorten televisiestations: de openbare omroepen en de commerciële omroepen. De openbare omroepen worden voornamelijk gefinancierd door de Vlaamse overheid. Hiermee maken ze hun programma’s en zenden ze deze uit? Commerciële televisiestations, zoals VTM, krijgen daarentegen geen steun van de overheid en moeten hun inkomsten uit de markt halen. 

 

DPG Media, met zenders VTM, VTM 2, VTM 3, VTM 4, VTM GOLD en VTM NON-STOP, verkoopt daarom reclameruimte op televisie. Deze inkomsten worden gebruikt om programma’s te maken en uit te zenden. Bedrijven maken gebruik van deze reclameruimte om hun producten te promoten via reclamespots. Het is belangrijk om op te merken dat de inhoud van de reclamespots niet door onze zender wordt gemaakt. Zonder reclame-inkomsten kunnen we geen programma’s aanbieden. We houden ons strikt aan de wetgeving wat betreft het aantal reclamespots.

 

Kijk je liever naar onze programma’s zonder reclame? Goed nieuws! Met VTM GO+ kijk je zonder reclame-onderbrekingen. Alle informatie over VTM GO+ vind je terug in de VTM GO-app en op vtmgo.be.